Asfalt Geri Dönüşüm Süreci Nasıl Çalışır?



Anasayfa

Asfalt Geri Dönüşüm Süreci Nasıl Çalışır?

Asfalt Geri Dönüşüm Süreci Nasıl Çalışır?

Asfalt Geri Dönüşüm Süreci Nasıl Çalışır? Geri dönüştürülen asfalt ürünlerini oluşturmak, ucuz ve çevre dostu bir süreçtir. Devlet kurumlarının, inşaat işçilerinin, müteahhitlerin veya ev sahiplerinin ürünü kullanabilmesi için üç ana adımı içerir.

Asfalt Geri Dönüşüm süreci

Asfalt geri dönüşüm sürecindeki ilk adıma asfalt frezeleme denir. Bu işlem, alt temelin yapısını korumaya çalışırken bir caddeden veya araba yolundan üst asfalt tabakasının kaldırılmasını içerir. Yol veya araba yolu özel makinelerle dikkatli bir şekilde frezelendikten sonra, geri dönüşüm sürecinin bir sonraki adımı için bir asfalt fabrikasına götürülmekte.

Asfalt Eleme ve Boyutlandırma

Asfalt frezeleme işlemi tamamlandıktan sonra, geri dönüştürülmüş malzemeler tasnif edilmeli, elenmeli ve boyutlandırılmalıdır. Daha küçük boyutlu asfalt parçacıkları, zona veya finişer gibi malzemelerde kullanılmak üzere ayrılabilmekte. Buna karşılık, daha büyük asfalt parçaları, daha fazla yüzey alanına sahip kaldırımlara, park yerlerine veya araba yollarına geri dönüştürülebilmekte.

Asfalt Pulverizasyon

Asfalt Geri Dönüşüm Süreci Nasıl Çalışır? Asfalt geri dönüşüm sürecindeki bir diğer adım, asfalt pulverizasyonu olarak adlandırılmakta. Bu işlem her zaman gerekli değildir, ancak orijinal asfaltın alt temelinin herhangi bir nedenle arızalanması veya değiştirilmesi gerekiyorsa kullanılabilmekte.

Asfalt pulverizasyonu, mevcut alt temel tabakasının öğütülmesini ve RAP ile karıştırılmasını ve geri dönüştürülmüş malzemelerden yeni bir yüzey tabakasının oluşturulmasını içerir. Bu, üzerine inşa etmeye başlamak için son derece güçlü bir ilk katman oluşturacaktır. Asfalt pulverizasyonu her zaman yerinde yapılmaktadır ve büyük maliyetleri düşürür.

Bu süreç genellikle hızlı, uygun maliyetli ve çevre için iyi olduğu için kullanılmaktadır. Gerçek şantiyede işlemi tamamlayarak, nakliye sırasında para ve zaman tasarrufu sağlanır. Ayrıca, tamamen geri dönüştürülmüş malzemeler içerdiğinden, kullanılan yenilenemeyen kaynakların ve yayılan sera gazlarının seviyesini azaltıyor.

Asfalt biyolojik olarak parçalanamaz ve işlenmemiş asfalt ürünleri oluşturma süreci, petrol gibi yenilenemeyen değerli kaynakları kullanır. Kaldırım profesyonelleri geri dönüştürülmüş asfalt kullanarak karbon ayak izlerini azaltabilirler.

Bir çatıdaki zona bile geri kazanılan asfalttan yapılabilmekte ve kullanım ömürlerinin sonunda tekrar geri dönüştürülebilmekte. Geri kazanılan ve geri dönüştürülen asfalt ürünlerini inşaat ürünlerine dahil etmenin birçok yolu vardır. Bu günlerde bir Ankara asfalt firması ararken projelerinde geri dönüştürülmüş asfalttan yararlanmayan birini bulmakta zorlanacaksınız.